Logo gemeentenieuwsonline.nl

Betuwse Tuinenroute Genieten van prachtige tuinen in de omgeving van Kesteren

KESTEREN - Gedurende het weekend van  21 en 22 augustus vindt de Betuwse Tuinen Route plaats. Aan dit evenement doen negen tuinen mee die gratis zijn te bezoeken. 

Alle deelnemers zijn echte liefhebbers die hun enthousiasme voor tuinieren en hun kennis over het beheer en de beplanting graag delen. De tuinen zijn allemaal heel verschillend van aard, ze variëren van cottagetuin tot onder architectuur aangelegde tuinen. Een indruk van de tuinen krijgt men door de beschrijving op www.betuwsetuinenroute.nl te lezen.
Twee deelnemende tuinen zijn gelegen in Kesteren en zijn het bezoeken meer dan waard: Tuin van Hendrik en Hanneke Zaayer (alleen op zaterdag) én de Geertestuin.


De overige deelnemende tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Arkel en Hemmen. De Betuwse Tuinenroute, is een prachtige tocht door de Betuwe die U langs deze sfeervolle tuinen voert. De deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan een groene banier en open van 10.00 tot 17.00 uur.


Tijdens de open tuindagen is uitgebreid de gelegenheid om adviezen en tips te vragen. Ook is het leuk om contacten te leggen met andere tuinliefhebbers of gewoon tijdens een wandeling door de tuinen inspiratie op te doen voor het inrichten van tuinen, vijvers en borders. In veel tuinen is koffie en thee verkrijgbaar, zijn eigen gekweekte planten te koop of is er een kunstexpositie.
Meer informatie  (inclusief de laatste CV-19 updates) staat op: www.betuwsetuinenroute.nl.

Meer berichten