Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bastien Mackels in actie op het circuit van Schleiz. (foto: SWPN)</p>

Bastien Mackels in actie op het circuit van Schleiz. (foto: SWPN)

(Foto: SWPN)

Ook sterk optreden van Van der Voort in Schleiz SWPN met Mackels op podium

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Bastien Mackels een podiumplaats gescoord tijdens de IDM Superbike ronde in Schleiz. De jonge Melvin van der Voort maakte gedurende het weekend veel progressie in de IDM Supersport 600 en sloot de tweede race met een dertiende plaats af.Bastien Mackels was op het uitdagende circuit met hoogteverschillen, blinde bochten en snelle stukken goed onderweg. Hij zette een vierde tijd, maar mocht door een diskwalificatie als derde rijder aan de eerste race beginnen.

Bij de start van de eerste race verloor Mackels twee plaatsen. Na een paar ronden kwam de Belg terug naar plaats drie. De twee leiders waren op dat moment al vertrokken. Wel kon Mackels hetzelfde tempo rijden als de voorste twee. Mackels wist als derde te finishen. Hij kwam in de eerste helft van de tweede race ten val, waardoor hij zijn sterke resultaat van de eerste race geen vervolg kon geven.

Aan de andere kant van de box had Melvin van der Voort nog nooit met de Yamaha R6 op het circuit van Schleiz gereden. De eerste dag was daarom ook zeker wennen. De inmiddels zestienjarige coureur wist in de kwalificaties een zeer grote stap te maken door twee seconden van zijn tijd af te halen. Dit leverde Melvin een twaalfde startpositie op. In de eerste race kon de coureur uit Ede geen gebruik maken van zijn goede uitgangspositie. Nadat hij in de openingsfase een paar keer mis schakelde, verloor hij veel tijd en finishte uiteindelijk als twintigste. De tweede race verliep voor hem aanmerkelijk beter. Na een mooie strijd voor een top-tien klassering, finishte hij als dertiende.

Meer berichten