Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Henk Pennings. (foto: Henk Pennings)</p>

Henk Pennings. (foto: Henk Pennings)

(Foto: Henk Pennings)

Beginnerscursus bridge

HERVELD - De beginnerscursus is voor mensen die het bridgespel niet kennen en het willen leren of lang geleden hebben gespeeld met een ander systeem dan Acol. Henk Pennings, een ervaren bridger en docent zal gedurende de cursus als docent optreden.

De totale beginnerscursus bestaat uit twee delen, die samen één geheel vormen. Elk deel heeft twaalf lessen, die ’s ochtends, ‘s middags of ’s avonds worden gehouden. Als je het eerste deel van twaalf lessen hebt gevolgd kan je beslissen of je wel of niet wilt doorgaan met het tweede deel.

Op de cursus wordt uitgelegd hoe het bridgespel gaat en wat de bedoeling eigenlijk is. Je leert hoe het bieden gaat, wat theorie is die erachter zit en hoe je met de meest voorkomende spelverdelingen omgaat. Er worden spelsituaties besproken en hoe je het beste kan uitspelen. Dit laatste wordt uitgelegd tijdens praktijksituaties. Al snel ga je samen met andere cursisten aan de slag om een aantal spellen te oefenen die aansluiten bij de theorie.

Aan het einde van deze cursus heb je voldoende kennis opgebouwd en de nodige praktische ervaring met het spel opgedaan, om leuk te kunnen bridgen. De beginnerscursus wordt gehouden in De Hoendrik, Het Dorpsplein 22 in Herveld en start op 14 september.

Het cursusgeld voor zowel het eerste deel als het tweede deel van de beginnerscursus bedraagt 65 euro voor twaalf lessen. Opgeven voor de beginnerscursus? Stuur een email naar bridgedocent@bc3sa.nl of bel naar 06 51606337.

Meer berichten