Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Waardering voor vrijwilligers Watbeters

OVERBETUWE - In verband met de jaarlijks terugkerende actie om een vrijwilliger of organisatie van vrijwilligers in het zonnetje te zetten, was dit jaar de keuze voor Watbeters HDR (Heteren, Driel en Randwijk).

Voorzitter Jolande Klaver-Olsman en penningmeester Folkert de Vries namen een bloemetje in ontvangst van gemeenteraadslid Hanny van Brakel, als teken van waardering voor hun inzet voor een duurzame samenleving.

Zij maken deel uit van het bestuur van de coöperatie Heteren, Randwijk, Driel van Watbeters. Watbeters zet zich in voor duurzame energieopwekking, in dit geval door middel van zonnepanelen.  Inmiddels zijn twee daken bedekt met zo’n vijfhonderd zonnepanelen en zijn ongeveer honderd mensen lid van de coöperatie. Inwoners hoeven zelf geen zonnepanelen op hun dak te leggen, iets wat ook niet altijd mogelijk is, maar kunnen door het aanschaffen van een certificaat deelnemen in de coöperatie. Het rendement dat behaald wordt op de zonnepanelen komt ten goede aan de deelnemers, maar ook aan initiatieven in de drie dorpen. Zo is er voor meerdere partijen voordeel, er wordt op een duurzame manier energie opgewekt, de deelnemers halen rendement daarop en initiatieven in de dorpen worden gesteund. 

Meer informatie staat op Watbeters.nl. De inzet van de vrijwilligers in dit bestuur wat zich inzet voor een duurzame samenleving wil de ChristenUnie graag belonen.

Meer berichten