Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Leerlingen opleiden om tekort in de zorg te voorkomen

BETUWE - Over tien jaar kampen verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties met grotere tekorten aan personeel. Behoud van personeel en een grote toestroom van nieuw personeel is daarom noodzakelijk. Attent Zorg en Behandeling, ouderenzorgorganisatie in Gelderland-Midden, wil dit doen door het verhogen van haar leerlingenvolumes en het creëren van een leercultuur binnen de organisatie.


De verwachte tekorten betreft vooral de functies verzorgenden en verpleegkundigen. Reden voor Attent Zorg en Behandeling om zelf op te gaan leiden en te investeren in leren en ontwikkelen. Niet alleen voor eigen personeel, maar ook voor zij-instromers uit andere sectoren die een bewuste overstap willen maken naar de zorg. Dankzij een tweejarig leerwerktraject worden zij opgeleid en klaargestoomd om als verzorgende IG aan de slag te gaan.

Een vliegende start
Twee keer per jaar start er een nieuwe groep leerlingen. Iedere leerling werkt gemiddeld 24 uur per week in één van de verpleeghuizen of in de thuiszorg en gaat één dag per week naar school. De zorgorganisatie werkt samen met Rijn IJssel College Arnhem, Graafschap College Doetinchem en Astrum College Velp.

In september staat er een nieuwe groep van veertig leerlingen klaar om opgeleid te worden. Ook Daphne, die start met het BBL-traject: “Binnen mijn kantoorbanen stond ‘zorgen voor’ altijd al centraal evenals observeren, signaleren en bewaken zijn hierin een gemene deler. Werk- en levenservaring die goed van pas komen op mijn nieuwe pad als zij-instromer in de ouderenzorg”.

Meer berichten