Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Vanuit een garage van een van de deelnemers werden de gladiolen verkocht. (foto Jeroen Sertons)</p>

Vanuit een garage van een van de deelnemers werden de gladiolen verkocht. (foto Jeroen Sertons)

(Foto: Vanuit een garage van een van de deelnemers werden de gladiolen verkocht. Foto Jeroen Sertons)

Rotary-actie voor Gambia groot succes

OVERBETUWE - Rotaryclub Elst Over-Betuwe verkocht afgelopen week bijna 1500 bossen gladiolen. De gladiolen werden door diverse Elstenaren weggegeven aan wandelaars, vrienden, bekenden of bijvoorbeeld aan de deelnemers van de Huiskamer van Elst. De netto-opbrengst, ruim tweeduizend euro, gaat helemaal naar de stichting Scholenplan in Gambia.

Deze stichting bouwt en onderhoudt scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia. Tegenwoordig ligt de nadruk op het ‘Excellent Student Program’ en worden meisjes die goed kunnen studeren maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteund.

De gladiolenactie was een initiatief van Ellen Sertons. “Vorig jaar hebben we dat voor het eerst gedaan toen de Vierdaagse niet doorging”, vertelt Ellen, “een kweker van gladiolen bleef toen zitten met een enorme voorraad aan gladiolen. Daarom hebben we dit jaar deze actie herhaald omdat er opnieuw weinig vraag zal zijn naar gladiolen voor de Vierdaagse.”

Volgend jaar vertrekken zes Rotarians uit Elst samen met een bevriend Belgisch Rotaryclublid, naar Gambia om daar persoonlijk een grote hoeveelheid hulpgoederen af te leveren, voornamelijk kleding, schoolspullen en medische materialen. De opbrengst van de gladiolen wordt gebruikt voor de inkoop van hulpgoederen en de brandstofkosten voor de reis.

Meer berichten