Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Maquette van de tweede Romeinse tempel. (foto: Tempel | Kerk Museum Elst)</p>

Maquette van de tweede Romeinse tempel. (foto: Tempel | Kerk Museum Elst)

(Foto: Tempel | Kerk Museum Elst)

Feest bij Tempel Kerk Museum

ELST - Het is feest! De Nedergermaanse Limes is genomineerd als Werelderfgoed. De Romeinse tempels van Elst maakten deel uit van de Limeszone. De indrukwekkende overblijfselen ervan krijgen nu een heel bijzondere status. Dit vieren we tijdens de Gelredag op 31 juli en de Kinder-Gelredag op 30 juli in de Grote Kerk in het Tempel Kerk Museum Elst.

Voor kinderen van ongeveer 7 - 12 jaar is er op vrijdag 30 juli een Kinder-Gelredag. Om 11.00 uur of om 14.00 kunnen zij samen met hun (groot)ouders meedoen aan een speciale gezinsactiviteit. Tijdens de rondgang door de kerk en het historische erfgoed maak je op een speelse manier kennis met archeologie en de geschiedenis van de locatie van de kerk.

 
Op zaterdag 31 juli is er een feestelijk programma. Luister om 8.30 uur al mee met de live radio-uitzending van de Ridders van Gelre. Vanaf 10.15 uur zijn er lezingen met als thema ‘De Romeinen in Gelderland’.
Om 10.15 uur beginnen de lezingen. Vanaf 12.00 uur vinden er elk half uur (gratis) rondleidingen plaats. De rondleidingen duren ca. 45 minuten en hebben als thema ‘Waarom komt Elst op de Werelderfgoedlijst?’.
Voor deelname aan een lezing en/of een rondleiding is aanmelding noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden zie: tempelkerkmuseum.nl.

Het Tempel Kerk Museum Elst organiseert de Gelredag samen met Omroep Gelderland en Erfgoed Gelderland.

Meer berichten