Van links naar rechts: Fred Eggink, Louise Maas en Jeroen Pronk. (foto: Forte Welzijn)
Van links naar rechts: Fred Eggink, Louise Maas en Jeroen Pronk. (foto: Forte Welzijn) Foto: Forte Welzijn

Kunst in Zetten ‘Verval en bloei’

Algemeen

ZETTEN - De voormalige kleuterschool in Zetten ligt er verlaten bij. Het pand is dichtgetimmerd met houten platen met rondom de wilde en weelderige bloemenpracht. “Hier ziet men de combinatie van verval en bloei”, vertelt buurtbewoonster Louise Maas. “De bloemen zijn prachtig, geheel in schril contrast met de troosteloze aanblik van de houten platen die lonken naar wat vrolijkheid in de wijk.”

 Louise had het idee om het pand er mooier uit te laten zien. In samenwerking met gemeente Overbetuwe ondersteunt Forte dit initiatief.

Workshop graffiti
De inwoners uit Zetten kunnen helpen om het pand er mooi uit te laten zien. Er worden namelijk drie gratis workshops gegeven door graffiti-artiest Jeroen Pronk van Pronkstukken. Jeroen: “Ik leer mensen dat graffiti kan worden gezien als een kunststroming”, aldus Jeroen. “Het is niet alleen een spuitbus leegspuiten, het is een uiting van kunst en gestoeld op verschillende technieken. Er zit een geschiedenis achter, dat doe je niet zomaar.”

Het programma
Op zaterdag 17 juli om 10:00 uur gaat het kunstproject van start. De workshops zijn deze dag om 10.15 uur, 11.15 uur en om 12.15 uur. Het programma wordt geopend met een gedicht van Fred Eggink.

Aanmelden/vragen
Neem contact op met Jolanda Janssen jongerenopbouwwerker Forte 06 49881091 of Mirjam van den Broek, opbouwwerker Forte 06 12867574.

Forte houdt zich strikt aan de coronaregels en werkt tijdens de workshops met veiligheidsmateriaal zoals mondkapjes en handschoenen. Zorg zelf voor geschikte kleding waarin verfgeknoei geen probleem is.

Uitgelicht

Digitale krant