Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>BiebBoys verkozen tot NBD Jeugdspecialist 2021. (foto: Marcel Krijgsman)</p>

BiebBoys verkozen tot NBD Jeugdspecialist 2021. (foto: Marcel Krijgsman)

(Foto: Marcel Krijgsman)

BiebBoys uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist

OVERBETUWE - Het BiebBoys-team Joran Floor, Kees Meulendijks en Petra Mackenbach van de Bibliotheek Gelderland Zuid mogen zich NBD Jeugdspecialist van het Jaar 2021 noemen. Uit 57 aanmeldingen werden de BiebBoys door juryleden Miriam Bakker (winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist 2020), Karen Bertrams (ProBiblio) en Vera Wieringa (NBD Biblion) tot winnaar verkozen.

De NBD Biblion-prijs is bedoeld voor de beste jeugdboekenspecialist, die alles weet over kinderboeken, inspeelt op actualiteit, zorgt voor een uitdagende leesomgeving voor kinderen en zowel binnen als buiten de bibliotheek kinderen weet te enthousiasmeren met innovatieve initiatieven. Van 1 maart tot en met 16 april konden collega’s binnen de bibliotheekwereld hun favoriete jeugdspecialist voor deze prijs nomineren. Op dinsdag 22 juni werden de BiebBoys in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen verrast met hun prijs. Ze kregen uit handen van jurylid Vera Wieringa een cheque ter waarde van vijfhonderd euro.

De andere twee genomineerden waren Monica van der Meer-van Kersbergen (Bibliotheek Zoetermeer) en Emma Eigenraam (Bibliotheek Kennemerwaard). De Kinderboekenweek maakte een filmpje waarin de genomineerde jeugdspecialisten worden geïnterviewd door Leesambassadeur Xiao Song Broers.

Iedere maand maken de BiebBoys een lespakket voor het basisonderwijs rond leesbevordering of digitale geletterdheid. In knotsgekke video’s dagen ze kinderen uit om challenges te doen die te maken hebben met boeken en lezen.

Alle lespakketten van de BiebBoys in de klas staan op www.obgz.nl/biebboysindeklas.

Meer berichten