Vrijwilligersteam van De Huiskamer. (foto: John Baaijens)
Vrijwilligersteam van De Huiskamer. (foto: John Baaijens) Foto: John Baaijens

Huiskamer van Elst geopend

Algemeen

ELST - De Huiskamer van Elst moest na 12 maart vorig jaar vanwege corona helaas stoppen. Wel werd contact gehouden met de ongeveer 110 regelmatige bezoekers.

“Op donderdag 24 juni beginnen we weer, maar op een andere locatie: Kokkeland 17 bij Aster Uitvaartzorg. Eerder zat Elstine daar en vroeger was het de meisjesschool. Ruim twee jaar geleden begonnen we in de bibliotheek aan het Europaplein, waar we konden uitgroeien van 15 naar ongeveer 90 bezoekers op de donderdagochtenden. Gewoon gezellig een praatje met elkaar onder het genot van een kop koffie of thee en af en toe een lekkere brunch. Daarmee groeiden we daar ook uit ons jasje.”


“We kregen een aanbieding van Richard en Tessa van Aster om daar de Huiskamer voort te zetten en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Veel bezoekers hebben we daar al op 13 december vorig jaar kunnen ontvangen bij de lancering van ons Kookboek: De Huiskamer Kookt.
Bij Aster hebben ze mooie en neutrale ontvangstruimtes: drie ruime zalen, een grote serre en een groot terras. Volop ruimte om de 1,5 meter afstand te kunnen houden en ook bezoekers met gehoorproblemen of die last hadden van het ‘rumoer en gekakel’ te kunnen faciliteren. We hebben geen geldpotjes meer op de tafels, maar bij binnenkomst vragen we nu 1,50 euro. Bij het lopen binnen nog wel een mondkapje op, maar aan de tafels niet meer.”


Op de foto een groot aantal van de ruim twintig vrijwilligers (gastvrouwen en -heren), op het terras bij Aster. Zij zorgen voor een warme ontvangst, gezelligheid, beantwoorden van (hulp)vragen en de bediening van koffie, thee of water.

Uitgelicht

Digitale krant