Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Me-time voor jonge mantelzorgers. (foto: Forte Welzijn)</p>

Me-time voor jonge mantelzorgers. (foto: Forte Welzijn)

(Foto: Forte Welzijn)

Jonge mantelzorgers Overbetuwe

HETEREN - Vanuit het jongerencentrum in Heteren verzorgde Forte Welzijn collega’s Saskia Henze, Benny Voorn, Inger Pietersma en mantelzorgambassadeur Robin Deelen leuke activiteiten voor de jongste mantelzorgers. Ze trapten dansend af met het nummer: Bewegen is gezond. Voetballen, tafeltennissen, of jezelf even een lid van een popband wanen: het kon allemaal.

Er hoefde namelijk even helemaal niets. Belangrijk voor deze jongeren die te maken hebben met zorg rondom een familielid. Voor hen is denken aan een ander meer dan doodgewoon. “Even me-time voor deze kids, met als uitsmijter een groot applaus. Gewoon, omdat ze doen wat ze doen, dealen waarmee ze van doen hebben en toch ook gewoon jong zijn”, aldus Benny.

Verwenpakketjes
Met dank aan de Jumbo Macleane Europaplein zijn er al 47 verwenpakketjes uitgedeeld aan jonge mantelzorgers van dertien jaar en ouder. Robin ontving zelf het pakket uit handen van kinderburgemeester Julia Meeuwsen. “Ken jij iemand die zorgt voor een ander? Geef dan voor 25 juni de naam, adres en geboortedatum van de jonge mantelzorger door aan mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl. Dan krijgt ook deze jongere nog een pakketje thuis.
Laat de jonge mantelzorger wel even weten dat je hem/haar opgeeft.”

Meer berichten