Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Aandacht voor je kind als je dit zelf even niet kan geven

OVERBETUWE - Anne de Jong coördinator Forte Thuis van Forte Welzijn vertelt over haar werk.

“Onlangs hebben we een gezin uit Iran geholpen. Het gezin woont al jaren in Nederland. Hun zoon is autistisch en ging drie keer per week naar het dr. Leo Kannerhuis. Dit stopte in de meivakantie en pas na de meivakantie zou hij naar een andere school en opvang gaan. Hierdoor viel er een gat van acht dagen. Normaal gesproken zou moeder voor hem kunnen zorgen, alleen heeft zij onlangs gehoord dat ze kanker heeft en krijgt hiervoor zware chemokuren. Gevolg is dat ze zich erg ziek voelt en haar zoon niet de aandacht kan geven die hij nodig heeft. Ook voor vader is dit moeilijk. Forte Thuis is door het sociaal team benaderd om mee te denken hoe dit gezin geholpen kan worden. Dit heb ik gedaan. Nadat ik de situatie voorlegde aan onze vrijwilligers was er direct een vrijwilliger die zei: ‘Ik wil dit wel gaan doen!’. De vrijwilliger heeft acht dagen gezorgd voor deze jongen. Op deze manier had moeder rust en kon zij zich op haarzelf richten. Dit is een typisch voorbeeld dat ieder verhaal of behoefte anders is en niks binnen één hokje past”, vertelt Anne.

Ouders zijn de vrijwilliger en haar man ontzettend dankbaar. “Laat de mensen weten dat medemenselijkheid nog bestaat”, aldus de ouders..

Over Forte Thuis

Als gezin kun je in een situatie terecht komen waarin het niet zo goed loopt. Dat kan zijn door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contacten, geldgebrek of bijvoorbeeld spanningen in je relatie. Meestal lukt het om het zelf op te lossen. Maar soms is het fijn als iemand met je meedenkt, tijd en aandacht voor je heeft. Een luisterend oor of iemand die een handje kan helpen. De vrijwilliger van Forte Thuis kan voor jou een steuntje in de rug zijn. Forte Thuis ondersteunt gezinnen met kinderen van 0-12 jaar. Als ouder geef je zelf aan waar jij behoefte aan hebt. Onze geschoolde vrijwilligers putten ook uit eigen ervaring in het opvoeden, de meeste zijn zelf vader/moeder. Zij gaan meestal wekelijks naar gezinnen toe om ouders te helpen bij waar zij ondersteuning nodig hebben. Dit is vooraf besproken en wordt onderling goed afgestemd. Het is ondersteuning op maat. Zij drinken een bakje koffie, bieden een luisterend oor en/of praktische hulp en spelen met de kinderen. De ondersteuning is voor circa één jaar.

Wil je meer weten of vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Anne de Jong, coördinator Forte Thuis van Forte Welzijn via 06 53817109 of anne.de.jong@fortewelzijn.nl of kijk op www.fortewelzijn.nl.

Meer berichten