Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Logo Nationale Voetbaldag. (foto: KNVB/ Promotiemateriaal)</p>

Logo Nationale Voetbaldag. (foto: KNVB/ Promotiemateriaal)

(Foto: KNVB/ Promotiemateriaal)

Spero’s Nationale Voetbaldag

ELST - Op zaterdag 12 juni doet sportvereniging Spero mee met de eerste Nationale Voetbaldag. In heel Nederland brengen voetbalclubs op die dag hun rol op een leuke en sportieve manier onder de aandacht.

Kinderburgermeester Julia Meeuwsen is aanwezig om de dag officieel te openen. Hierop volgt een landelijke warming- up. Overal in Nederland, en dus ook bij Spero, staan leden en niet- leden op hetzelfde moment klaar. Wie niet naar de club kan, mag of wil komen kan meedoen via een online live-verbinding.

“Overdag speelt onze jeugd tegen elkaar in onderlinge wedstrijden. De wedstrijden zijn met inachtneming van de huidige Covid-19 beperkingen. Publiek is helaas niet toegestaan. Het is wel mogelijk om echte Spero Cupcakes af te halen bij onze fleurige Cake Away. Naast de cupcakes is het ook mogelijk om appeltaart, fruitbekers en fleurige plantenbakken af te halen.”

Om 20.00 uur start de Spero Mega Pubquiz. De online quiz bestaat uit vragen over algemene kennis, muziek en voetbal. Iedereen die Spero een warm hart toedraagt is uitgenodigd om mee te spelen. “Op de site van Spero lees je hoe je jezelf aan kunt melden.”


De Nationale Voetbaldag is een initiatief van de KNVB met het Oranje Fonds als maatschappelijk partner. De dag ontstond vanuit het EK om aandacht te geven aan de maatschappelijke waarde van clubs. Voetbalclubs zijn namelijk een plek van ontmoeting en bron van verbinding. Ze brengen generaties bij elkaar, mensen van allerhande komaf en zijn de motor voor activiteiten in de buurt.

Meer berichten