Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jeroen Neuhaus (staand), trainer van Jonge Kracht JO19-1 en stuwende kracht achter de nieuwe Lingewaard Cup.</p>

Jeroen Neuhaus (staand), trainer van Jonge Kracht JO19-1 en stuwende kracht achter de nieuwe Lingewaard Cup.

(Foto: )

Nieuw toernooi JO19 en MO19 op nieuw sportpark Jonge Kracht-Lingewaard Cup: strijd tussen oudste jeugd Betuwse voetbalclubs

HUISSEN - Eindelijk weer voetbal in de regio op niveau en om de knikkers. Zondag 4 juli strijden de oudste junioren van Betuwse voetbalclubs om de LingewaardCup. En nog wel op het gloednieuwe sportpark van Jonge Kracht in Huissen.

Het gaat om de eerste editie van dit eendaagse toernooi. In totaal acht JO19-teamsstrijden om de Lingewaard Cup. Zes uit de gelijknamige gemeente; organisator JongeKracht uit Huissen en stadgenoot RKHVV, Sv Angeren, Sc Bemmel, De Bataven uit Gendt en GVA uit Doornenburg. En twee uit de gemeente Overbetuwe; Spero uit Elst en OSC uit Oosterhout. Er is ook een meidentoernooi, met vijf deelnemers. De MO19-teams van GVA (1 +2), De Bataven, Spero en Jonge Kracht. De (poule)wedstrijden beginnen al om 11.00 uur.

Na de sportieve plichtplegingen op de nieuwe accommodatie van Jonge Kracht, is er een feestavond met barbecue en dj (tot 22.30 uur).Stuwende kracht achter de Lingewaard Cup is Jeroen Neuhaus. Hij is al jarenlang –succesvol – trainer bij de jeugd van ‘de rooien’. Zo loodste hij zijn huidige teamJO19 naar de landelijke vierde divisie. “Hiermee slaan we als club een nieuwe weg in met het organiseren van toernooien. Daarvoor werken we ook samen met Voetbal Talenten Toernooi. Dat organiseert speciaal voor de jeugd twee districtskampioenschappen plus een officieel NK.’’

Publiek

Maar eerst dus de Lingewaard Cup op zondag 4 juli bij Jonge Kracht. De sponsoren zorgen voor gratis deelname en een lunch. De winnaar bij zowel jongens als de meiden wint een grote wisselbeker. ,,”Dit toernooi is natuurlijk een mooie afsluiting van het seizoen én van het voetballen in de jeugd. Een paar maanden later spelen ze bij de senioren. We willen dit toernooi hier ieder jaar organiseren.” De toernooiorganisatie hoopt dat de versoepelingen rond corona op 4 juli zodanig zijn, dat er publiek kan komen kijken naar de wedstrijden van de voetbaltalenten én naar de prachtige nieuwe accommodatie van Jonge Kracht.

Meer berichten