Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Pepe en Martien groeten elkaar. (foto: Forte Welzijn)</p>

Pepe en Martien groeten elkaar. (foto: Forte Welzijn)

(Foto: Forte Welzijn)

Zettense jongeren op visite bij Hof Van Zetten

ZETTEN - Een aantal enthousiaste jongeren van jongerencentrum de Uniqz in Zetten ging vorige week donderdag op bezoek bij de inwoners van het appartementencomplex Hof van Zetten. Op de tweede etage werd de hal omgevormd tot een gezellige woonkamer en gingen beide generaties met elkaar in gesprek.

Jongeren stelden nieuwsgierig hun vragen waarbij ouderen hun levensverhalen deelden. Zo werd er ook gepraat over wat corona met beiden doet. Hieruit kwam dat ondanks dat iedereen het anders beleeft, zowel jongeren als ouderen last hebben van verveling en eenzaamheid.

‘Op visite’ is een samenwerkingsproject van Forte Welzijn en het Sociaal team. Hierbij ontmoeten verschillende generaties elkaar. “Het bemoedigen van maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk onderdeel van het uitvoerende jongerenwerk”, vertelt jongerenwerker Jolanda Janssen.

Op de vraag van jongeren wat ouderen in hun leven anders hadden kunnen of willen doen, kwam naar voren dat de meesten nog steeds hetzelfde hadden gedaan. Wel is de wereld nu anders.“ Je ziet kinderen niet meer buitenspelen met tollen en knikkers”, noemde één van de inwoners. Als tip klonk vooral: ”Doe wat je leuk vindt, doe je dat niet, dan zijn dat verloren jaren.”

Bewoners reageerden enthousiast toen ze de uitnodiging op de deurmat vonden. Bij de aftrap van het visiteproject hadden acht bewoners zich aangemeld. Het project krijgt dan ook een vervolg. “Vragen? Neem contact op met Jolanda van Forte via jolanda.janssen@fortewelzijn.nl of 06 49881091.”

Meer berichten