Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Robin en Suzanne.</p>

Robin en Suzanne.

(Foto: )

‘Vertel je eigen zorgen aan iemand, die je kunt vertrouwen’

HETEREN - Robin van 14 jaar woont samen met zijn broer en ouders in Heteren. Vijf jaar geleden kreeg Suzanne, de moeder van Robin, de diagnose MS. Hierdoor is zij snel moe, kan ze zich niet lang inspannen en zijn er momenten dat ze niet goed tegen drukte kan.

Robin houdt rekening met zijn moeder als het even niet zo goed gaat. Veel kinderen helpen thuis. Robin ook, maar meer omdat zijn moeder dit nodig heeft. Robin is een van de vele jonge mantelzorgers. Hij groeit op met een ouder die extra zorg nodig heeft.

“Dat ik ziek ben is al moeilijk genoeg. Zelfs als ze niet helpen in huis is het gevoel van zorgen hebben voor hen toch zwaar”, vertelt Suzanne. Toen de kinderen kleiner waren vond ze het fijn als mensen de kinderen even mee op pad namen naar bijvoorbeeld een pretpark, omdat haar dit zelf niet lukt. Op deze manier konden ze weer even kind zijn. Robin zoekt nu zijn ontspanning door op de boerderij bezig te zijn.

Er zijn veel jongeren mantelzorger, die dubbele taken hebben naast bijvoorbeeld school. De rol die zij hebben wordt helaas vaak onderschat en is psychisch vaak ook pittig. Robin: “Vertel je eigen zorgen aan iemand, die je kunt vertrouwen.”
Jongeren die in hetzelfde schuitje zitten, kunnen met vragen of om even te praten terecht bij de jongerenwerkers of coördinator Mantelzorg van Forte Welzijn. Je vindt ze op www.fortewelzijn.nl of door te bellen naar 085 0406066.

Meer berichten