Melvin van der Voort op de Yamaha R6 in Oscherleben. (foto: SWPN)
Melvin van der Voort op de Yamaha R6 in Oscherleben. (foto: SWPN) Foto: SWPN

Podium tijdens sterke seizoensopener van SWPN

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind is sterk begonnen aan het IDM seizoen 2021. Bastien Mackels wist een podium te scoren in de eerste IDM Superbike race en kwam in de tweede race als vierde over de finish. Melvin van der Voort kende een uitstekend debuutweekend op de Yamaha R6, waarin hij als zevende en twaalfde wist te finishen in de IDM Supersport 600.

Het IDM kampioenschap 2021 vond afgelopen weekend plaats op het circuit van Oschersleben. De bandenkeuze voor de eerste IDM Superbike race was een lastige. De baan was aan het opdrogen, maar er waren ook nog veel natte plekken. Mackels ging voor regenbanden hij wist de kop te pakken en ruim weg te rijden bij de concurrentie. In de slotfase wisten nog twee rijders met een slick band hem te achterhalen, en sloot hij af met een derde plaats.

In de tweede race moest er opnieuw een bandenkeuze gemaakt worden, omdat de baan opnieuw aan het opdrogen was. Alle rijders begonnen op slicks. Mackels moest vanwege de omgekeerde startvolgorde in de tweede race vanaf de derde rij vertrekken. Hij reed naar een nette vierde plaats.

Van der Voort zorgde voor een grote verrassing in de eerste IDM Supersport 600 race. Van der Voort kwam razend snel naar voren en vond zelfs de aansluiting bij de groep die streed voor de podiumposities. Hij werd zevende in zijn debuutrace op de Yamaha R6.

De tweede race begon op een droge baan. Het was voor Van der Voort leerzaam om een race te rijden in deze omstandigheden en hij ging daar goed mee om. Binnen een paar ronden kwam de jonge coureur goed in zijn ritme en werd hij uiteindelijk twaalfde.