Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Samen (In Roemenie) bekijken wat er in het kado zit. (foto: A de Wit)</p>

Samen (In Roemenie) bekijken wat er in het kado zit. (foto: A de Wit)

(Foto: A de Wit)

Kleine attenties voor Schoenendoosactie 2021/2020

HETEREN - De Schoenendoosactie deelt al 27 jaar mooi versierde en gevulde schoenendozen uit aan kinderen in nood. In schoenendozen zitten schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. Zo zijn er afgelopen jaar 45.301 dozen opgehaald in Nederland en België.

Ze zijn uitgedeeld aan kinderen in Togo, Sierra Leone, Roemenië, Moldavië en de vluchtelingenkampen in Griekenland (Mavrovouni en Kara Tepe).. Deelnemers aan de actie zijn particulieren, gezinnen, scholen en kerken. Maar ook instellingen en verenigingen doen mee aan de actie.

Voordat schoenendozen naar de bestemmingslanden gaan, worden in de verwerkingscentra (drie in Nederland en één in België) ingeleverde dozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport. In de centra bekijken vrijwilligers de inhoud van de doos, zodat de organisatie zeker weet dat elk kind een gelijkwaardige kado krijgt. Als het nodig is, worden spulletjes vervangen of wordt doos aangevuld met bijvoorbeeld een tennisbal. Verwerkingscentrum Betuwe is een van de vier verwerkingscentra die extra spullen kunnen gebruiken zoals autootjes, knikkers, schoolspullen, zeep, tennisballen, tandpasta, petjes, plastic bekers, springtouw, spelletjes, puzzeltjes, kleine knuffeltjes, enzovoort. Normaliter krijgen we deze spullen van rommelmarkten en zo.

Echter vanwege de coronacrisis zit dat er ook dit jaar niet in, daarom doen we deze oproep om als u nog wat heeft liggen, af te geven bij A de Wit, Dorpsstraat 12, Heteren. Voor meer informatie kunt u mailen naar betuwe@schoenendoosactie.nl. Meer informatie over deze actie staat op www.schoenendoosactie.nl.

Meer berichten