Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Deelnemers bij de finish bij de vorige editie van 2019. (foto: Organisatie Swim to Fight Cancer)</p>

Deelnemers bij de finish bij de vorige editie van 2019. (foto: Organisatie Swim to Fight Cancer)

(Foto: Organisatie Swim to Fight Cancer )

Nijmegen maakt in 2021 opnieuw vuist tegen kanker...

NIJMEGEN - Vanaf 14 mei is het weer mogelijk om in te schrijven voor Swim to Fight Cancer Nijmegen via www.swimtofightcancer.nl/nijmegen. Tot eind mei geldt er een early birdtarief. Deelnemers zwemmen op zondag 29 augustus 2021 een afstand van 500, 1500 of 3000 meter, als individu of als team.

Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar (geboortejaar 2011) voor allen die zwemvaardig zijn volgens de normen van diploma A en B. De organisatie helpt iedereen met de voorbereiding door clinics/trainingen te organiseren alsmede door tips te geven. Er is uiteraard ook een coronaproof protocol wat aangepast zal worden aan de maatregelen die op 29 augustus van toepassing zijn. Wil je graag op een andere manier bijdragen? Het is ook mogelijk om via de website de deelnemers te sponsoren of om je aan te melden als vrijwilliger.

Swim to Fight Cancer Nijmegen wil elke inwoner van Nijmegen en wijde omgeving enthousiasmeren om bij te dragen aan dit mooie evenement. Een actie voor iedereen die ziek is, familie, vrienden, bekenden en onbekenden die tegen kanker gevochten hebben om zo samen een sportieve vuist te maken tegen kanker.

Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevent in de Nijmeegse Spiegelwaal. De eerste beide edities in 2018 en 2019 waren een groot succes, waarbij bijna samen 300.000 euro is opgehaald. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight Cancer direct ten goede aan onderzoek naar kanker. De organisatie garandeert dit omdat het evenement bekostigd wordt door de inschrijfgelden van deelnemers en enkele gulle gaven van enthousiaste sponsoren en leveranciers. Donaties komen op een aparte rekening binnen.

Meer berichten