Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Fruitschaal en attributen verwijzend naar webinars.</p>

Fruitschaal en attributen verwijzend naar webinars.

(Foto: vrij van rechten)

Week van de Schildklier

OVERBETUWE - Van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 mei vindt de Week van de Schildklier plaats. Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert ook dit jaar verschillende activiteiten. Door de coronamaatregelen net als vorig jaar, online.

Zo zijn er twee webinars (aanmelden verplicht): Op woensdag 26 mei van 11:00–12:00 een webinar over ‘Bewegen en sporten met schildklierklachten’. Regelmatig bewegen is goed voor iedereen. Maar als je (nog) niet goed bent ingesteld op schildkliermedicatie kan het heel moeilijk zijn om in beweging te komen of te blijven. Zelfs schildklierpatiënten die goed zijn ingesteld, kunnen klachten houden zoals spier- en gewrichtspijn.

Op vrijdag 28 mei van 11:00–12:00 is een webinar over ‘Gewicht: de rol van hormonen, schildklier en verborgen dikmakers’. Mensen met een schildklieraandoening hebben vaak problemen met hun gewicht. Ook als zij goed zijn ingesteld, blijkt afvallen vaak lastiger dan voor andere mensen. Tijdens het webinar komt ook de relatie met medicatie, stress en voeding aan bod.

Ook zijn er extra openingstijden van de Schildkliertelefoon. Bij de Schildkliertelefoon (085 3001800) kunt u met uw verhalen en vragen terecht bij de ervaringsdeskundige vrijwilligers. Dit jaar zijn er ook speciale spreekuren voor vragen over schildklierkanker, de ziekte van Graves en de Oogziekte van Graves.

"Houdt de website van SON (www.schildklier.nl) in de gaten voor meer activiteiten. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de gratis webinars en staan zijn de (extra) openingstijden van de Schildkliertelefoon vermeld."

Meer berichten