Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Winnaar van 2019: De Kiloknallers. (foto: NKS)</p>

Winnaar van 2019: De Kiloknallers. (foto: NKS)

(Foto: NKS)

NK Straatmuzikanten en Vrijetijdsmarkt Overbetuwe geannuleerd

ELST - De 2021-editie van het NK Straatmuzikanten (NKS), op zaterdag 19 juni is afgelast. Het muziekevenement zou dit jaar namelijk weer samen met de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe (VTM) in het centrum van Elst worden gehouden. Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen hebben beide organisaties besloten om de evenementen te annuleren. Voor een nieuwe datum is nu zaterdag 18 juni 2022 gekozen.

Ruim een jaar na de uitbraak van het coronavirus in ons land hebben de besmettingscijfers nog geen dalende tendens vertoond. Toch gloort er hoop. De verwachting is dat halverwege 2021 een groot aantal mensen al één vaccinatie heeft gehad. Ondanks dat ‘zonnige’ vooruitzicht heeft het bestuur van de Stichting NK Straatmuzikanten eind april, na uitvoerig overleg, een definitief besluit genomen over het NK Straatmuzikanten. Er is toen besloten een streep door het muziekevenement te zetten.
,,Helaas en natuurlijk heel erg jammer. Wij willen duidelijkheid daarover aan iedereen geven. Vandaar ons besluit”, zegt Tonny Dulos, initiator van het evenement en tevens bestuurslid van de stichting NK Straatmuzikanten Elst. ,,Even hebben wij als organisatie gedacht aan een kleinere opzet van het NKS. Daar hebben wij maar van afgezien”, laat Dulos weten.
Mariël de Vries van VTM: "Wij zijn toch voorbereidingen, en dus kosten, gaan maken voor een Vrijetijdsmarkt. Dit jaar zal voor ons een groot financieel risico inhouden op het moment dat deze toch niet door kan gaan. Wij hebben er een hard hoofd in dat er een (compacte) markt, zoals wij voor ogen hebben, doorgaat.”

Meer berichten