Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Het jubileumlogo van Scouting Elst. (foto: John Mens)</p>

Het jubileumlogo van Scouting Elst. (foto: John Mens)

(Foto: John Mens)

Scouting Elst bestaat 75 jaar

ELST - Dit jaar bestaat Scouting Elst 75 jaar, en dat vieren we. Al ziet dat er vanwege de bekende redenen anders uit. De eerste mijlpaal is wel een feit: een logo om dit jubileumjaar te vieren! Hiervoor was onder de leden afgelopen jaar een ontwerpwedstrijd. Uiteindelijk is het een kleurrijk ontwerp geworden waar de 75 duidelijk uitkomt. Dit logo is afgelopen maandag gepresenteerd.

De presentatie bestond uit een online-event waarbij het logo stukje bij beetje werd onthuld, dankzij codewoorden. Die woorden hebben onze jeugdleden afgelopen weken met allerlei uitdagende opdrachten kunnen verdienen. Zo was er aandacht voor kaart en kompas, vuur maken, muziek, puzzelen en levend ganzebord. Scouting is wat dat betreft uitdagend en gevarieerd. Zowel voor jongens als meisjes van 7 tot en met 18 jaar bieden we elke week een leuk programma met spellen, gericht op samenwerking.

Eigenlijk was al tijdens de oorlog in het geheim begonnen met Scouting in het gebouw waar nu apotheek De Batouwe in de Dorpsstraat is gevestigd. Scouting was verboden door de Duitsers. Dus toen het te gevaarlijk werd stopte het. Na de oorlog werd weer opnieuw begonnen met scouting. En 75 jaar later bestaat Scouting Elst nog steeds. "Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom willen we later dit jaar een reunie gaan organiseren. Bent u of ben jij afgelopen 75 jaar als leiding of bestuur actief geweest? Stuur dan een mail aan: 75jaar@werenfridusgroep.nl. U ontvangt dan een mail zodra de datum hiervoor bekend is."

Meer berichten