Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De buitenring van de rotonde wordt uitgegraven. (foto: W. Alink)</p>

De buitenring van de rotonde wordt uitgegraven. (foto: W. Alink)

(Foto: W. Alink)

Vrijwilligers pakken rotonde Driel aan

DRIEL - De werkgroep Groene rotonde Driel is voortvarend van start gegaan met haar initiatief voor een groene rotonde. Gedurende twee dagen is meer dan 80 m3 grond afgegraven door Dorus Vossebelt en afgevoerd door Ries van den Brink. Zij werden ondersteund door een groep van tien vrijwilligers die zich gedurende twee dagen hebben ingezet om met schop en bezem en als verkeersregelaar te zorgen dat alles op rolletjes liep.

Ook voor de koffie werd door een vrijwilliger gezorgd, zodat naast het harde werken er ook tijd was voor een gezellige babbel. Al met al een zeer geslaagde actie van de werkgroep Groene Tafel van het dorpsplatform Samen Driel.

Dat het initiatief wordt ondersteund door de inwoners van Driel is gebleken uit de vele donaties voor de Groene rotonde. Ook de reacties van de bewoners die langs kwamen tijdens de werkzaamheden waren allemaal zeer positief, al bleek dat niet iedereen op de hoogte was. Veel mensen in Driel zijn via een flyer opgeroepen om te doneren via Overbetuwe doet. Nog lang niet iedereen heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Dus iedereen die zijn waardecheque per ongeluk bij het oud papier heeft gegooid of nog moet stemmen wordt opgeroepen om dit nog te doen. "Laat het geld (zeven euro) niet ongebruikt liggen! We kunnen er samen iets moois van maken!"

Meer berichten