Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Overbetuwe Doet: Buitenvolleybal- badminton-voetvolley in Zetten

ZETTEN - De corona-crisis houdt velen al langere tijd binnen. Voor de zaalsporters is het vooruitzicht op hervatting in de zaal nog erg onzeker. De zoektocht naar geschikte alternatieven in de buitenlucht heeft - opgezet vanuit Xanthos Volleybal - tot het volgende geleid:


In Zetten bij een speeltuin met ruimte (eerste afstemming met Gemeente geweest; twee locaties op het oog) een vaste opstelling van sportnet met palen plaatsen. Hiermee wordt het mogelijk, om op het gras sporten als volleybal, voetvolley, badminton te beoefenen. Iets wat nu nog niet kan in Zetten.
Er is een aanbieder gevonden die gespecialiseerd is in buitensportnetten die tegen een stootje kunnen en voor meerdere sporten toepasbaar zijn. Iets wat bij andere gemeenten al wordt toegepast, en een mooie verrijking voor Zetten zal zijn.


Mochten de benodigde inkomsten niet behaald worden, dan kan een semi permanente opstelling geplaatst worden met vaste palen en - tijdens de zomermaanden - een regulier net. Voor meer info zie foto's/video op link www.overbetuwedoet.nl/activityDetails.php?id=323 (note; dit net zal op het gras geplaatst worden, en begroting is gemaakt voor een net met vaste hoogte).

Hopelijk wakkert het beoefenen van deze sporten in de buitenlucht, ook het enthousiasme aan om het volleybal etc. in de zaal te vervolgen. Voor meer info zie website/facebook van Xanthos Volleybal of 1 van de andere sportverenigingen uit Zetten.

Meer berichten