Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Vincent Yvega)</p>

(foto: Vincent Yvega)

(Foto: )

Kinderen uit Ghana kunnen weer zittend de les volgen

ELST - Stichting Kwame is voor mensen uit Elst/Overbetuwe een bekend begrip. De kleinschalige stichting zet zich in voor kansarme ouders en kinderen in Ghana. Tal van activiteiten zijn er al in onze gemeente gehouden. Zoals sponsorlopen, verkoop van Ghanese sieraden en stoffen tassen.

Onze laatste actie was zeer succesvol. We kregen een noodkreet van de directeur van een van de scholen die we steunen. Hij had voor zeker 35 kinderen geen tafeltjes en stoeltjes. Wij hebben toen een inzamelingsactie gehouden onder vrienden, familie, collega’s, buren en hebben in korte tijd een mooi bedrag opgehaald. Het ingezamelde geld is in no time op de plek waar het hoort. Hierbij hebben we hulp van de Ghanese Helena Obeng, die zich in Ghana inzet voor kansarme gezinnen. Het geld werd overgemaakt naar Helena en zij zorgde dat het geld binnen de kortste keren bij de directeur van de school was. Binnen een paar weken kregen we foto’s uit Ghana waar de kinderen trots in hun nieuwe bankjes zitten. Ghanese houtverkopers en timmermannen hebben hierdoor ook geld kunnen verdienen.

De reacties van de donateurs waren hartverwarmend. Ze waarderen het zeer dat de lijntjes kort zijn en dat iedere euro op de plek komt waar het hoort.

Stichting Kwame bestaat al vanaf 2008. Ieder jaar gaan mensen van stichting Kwame op werkbezoek in Ghana. Helaas ging dat het afgelopen jaar niet door, door corona,. En komend jaar waarschijnlijk ook niet. "Wil je meer weten over deze stichting, neem dan contact op met truusheijligers@gmail.com of bekijk de website: https://www.kwamefoundation.nl/ of FB: Stichting Kwame."

Meer berichten