Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Jeugd TWC &#39;t Verzetje tijdens Pukkeltocht 2020. (foto: Charlotte Bakker)</p>

Jeugd TWC 't Verzetje tijdens Pukkeltocht 2020. (foto: Charlotte Bakker)

(Foto: Charlotte Bakker)

TWC ‘t Verzetje laat jeugd proeven aan het wielrennen

BEMMEL - Het afgelopen jaar tijdens de coronapandemie was het ook voor de jeugd van TWC ’t Verzetje uit Bemmel een uitdaging om de mooie sport te blijven beoefenen.

Desondanks zijn de georganiseerde MTB-trainingen in de winterperiode voor twee maanden stilgelegd. Nadat het besluit was genomen dat de basisscholen weer open konden en er ook voor de middelbare scholieren versoepelingen in het voorzicht zijn gesteld, heeft het bestuur besloten dat het voor de club verantwoord was om de MTB-trainingen weer te hervatten. Dat besluit werd door de jeugdleden met enthousiasme ontvangen, getuige de grote opkomst bij de eerste training. Het fietsen is duidelijk zowel een sportieve als sociale sport. En alles geheel volgens de coronarichtlijnen met inachtneming van de anderhalve meter.

Onder begeleiding van ervaren trainers werd gewerkt aan techniek, conditie en de zo belangrijke sociale kant van de fietssport.

Na 1 april wordt de MTB opgeborgen en starten we weer met de trainingen op de racefiets. Afgelopen jaar is er al ervaring opgedaan met het geven van trainingen op de baan van BOD De Sprinters na de eerste lockdown. De ervaringen zijn zo positief dat daar dit jaar een vervolg aan wordt gegeven. Daarom wil TWC ’t Verzetje eventuele nieuwe leden de kans geven om vrijblijvend kennis te maken met de wielersport door het volgen van een tweetal trainingen op twee opeenvolgende zaterdagen van 14:30-16:00, te weten 3 en 10 april. Voor fietsen en helmen wordt gezorgd. Mocht jou zoon of dochter geïnteresseerd zijn in deelname, laat dit dan weten bij Robin Jansen en/of Mark Kuster via jeugd@twctverzetje.nl.

Meer berichten