Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Koor Eigen Wijs zingt zoomend door

OVERBETUWE - Een jaar geleden werden de coronamaatregelen afgekondigd. Koor Eigen Wijs uit Elst had de wekelijkse repetitie gehad. Veel van wat we nu weten was nog niet bekend. Tweederde van de leden werd grieperig en verkouden, zo leek het. Het virus had huisgehouden. Sommige koorleden werden flink ziek, één van hen lag maanden op de Intensive Care. De schrik zat er goed in. De keuze was eenvoudig: we gaan door, maar voorlopig alleen virtueel.

Het was wennen, zingen vanachter een scherm en elkaar niet ‘live’ zien en horen. Virtueel repeteren via Zoom was nieuw en na een werkdag ’s avonds wéér voor het scherm zitten was lastig. Dirigente Lisa Kézér probeerde nieuwe methoden uit. Dat gaf energie. Het digitale zingen ging leven en de groepsband was sterk, ondanks of misschien wel dankzij de zware coronaklappen.

Na een paar echte repetities net na de zomer ging Nederland weer op slot. En Koor Eigen Wijs ging weer digitaal verder. Maar waar repeteer je dan voor? Het koor pakte kleine projecten op. Het zong met Frans Duijts op TV Gelderland een kerstnummer. En precies één jaar na de eerste virtuele repetitie bracht Koor Eigen Wijs op 18 maart het nummer ‘Zou zo graag’ uit (zie: www.kooreigenwijs.nl). Gefilmd vanuit de huiskamer, werkkamer of de zolder.

Voorlopig zingt het koor zoomend door. Met wat vaccinatiegeluk breekt na de zomer een nieuw muzikaal normaal aan. Niet meer virtueel, maar op gepaste afstand en met persoonlijke nabijheid. Koor Eigen Wijs is sterker geworden in een jaar coronatijd en springlevend!

Meer berichten