Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Werkgroep op de rotonde. Van inks naar rechts: Richard van der Heiden, Wiel Hermans, Hans Bouwman, Louis Hoogveld, Dorien Alink.</p>

Werkgroep op de rotonde. Van inks naar rechts: Richard van der Heiden, Wiel Hermans, Hans Bouwman, Louis Hoogveld, Dorien Alink.

(Foto: )

Rotonde Boltweg: ontmoeting van groen&kunst

DRIEL - Wie vanuit het westen Driel binnenrijdt, passeert een onopvallende rotonde. Dat zou men in Driel graag anders zien. Dat was aanleiding voor een werkgroep om de mogelijkheden voor een beeldbepalende groene entree voor Driel te gaan onderzoeken. Vanuit Heteren was er ook belangstelling voor de rotonde als wegwijzer naar Landgoed Overbetuwe, waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een vlindertuin. En toen waren er ook nog twee kunstenaars uit Driel die ideeën hebben over kunst op de rotonde.

Richard van der Heiden, lid van de werkgroep daarover: “We hadden rotondes in Frankrijk voor ogen die echt zo’n mooi visitekaartje kunnen zijn als je een dorp inrijdt.” Dorien Alink en Hans Bouwman, de betrokken kunstenaars, hebben een droom voor een monument op en rond de rotonde. Dorien: “We willen dat het symbool staat voor ultieme vrijheid, nu en vooral ook in de toekomst. Dat het een compositie is die beweging weergeeft en die voelt alsof je in een film staat. Het idee is om vier banken rond de rotonde te plaatsen om vanuit verschillend perspectief naar het geheel te kijken.”

Naast het kunstobject en de vergroening van de rotonde reiken de ideeën verder. Onderdeel van het huidige plan is om aan de noordkant van de rotonde een bomenrij te planten. Dit 'laantje' zou het startpunt kunnen zijn voor een mooie wandelroute richting de stuw in de Nederrijn en via het Polenmonument in het centrum van Driel weer richting ‘Vrijheid’.

De werkgroep had graag informatiebijeenkomsten willen organiseren om mensen te informeren over alle plannen en ideeën. Door corona is dit helaas niet mogelijk. Om een idee te krijgen van de plannen wordt daarom verwezen naar de website https://www.samendriel.nl/groen. De werkgroep ziet reacties graag tegemoet. Reageren kan via: groenetafel@samendriel.nl.

Om alle plannen uit te kunnen voeren worden Drielenaren opgeroepen hun waardecheques van Overbetuwe Doet, die binnenkort in de brievenbus vallen, te besteden aan het initiatief rondom de rotonde.

Meer berichten