Bewindvoering voor mensen met een beperking

Algemeen

OVERBETUWE - Sinds deze maand is er een nieuw bewindvoeringskantoor actief in de regio Overbetuwe/Lingewaard. Jouw Geld, Onze Zorg richt zich op mensen die vanwege een verstandelijke en/of lichamelijke beperking niet voldoende in staat zijn om hun eigen financiƫn te beheren.

Bewindvoering is een rechterlijke maatregel die iedereen voor zichzelf kan aanvragen, maar die mensen ook voor hun naasten kunnen aanvragen. Het doel van bewindvoering is om mensen (financieel) te beschermen tegen uitgaven die eigenlijk niet betaald kunnen worden. Hiermee wordt voorkomen dat iemand in financiƫle problemen terechtkomt. Ook wordt het moeilijker om financieel misbruik van iemand te maken als er een bewindvoerder meekijkt naar inkomsten en uitgaven.

De tarieven voor bewindvoering worden jaarlijks vastgesteld door het Ministerie voor Justitie en Veiligheid en zijn dus in heel Nederland hetzelfde. Voor mensen met een laag inkomen zijn er mogelijkheden om bijzondere bijstand bij de gemeente aan te vragen en zo de kosten voor een bewindvoerder vergoed te krijgen. Wij kunnen hierbij uiteraard helpen.

Jouw Geld, Onze Zorg is opgezet door een echtpaar, die ruime ervaring heeft met de doelgroep vanwege een dochter met een beperking. Juist daarom hebben zij ook voor deze doelgroep gekozen. De informatie die zij bieden is toegankelijk en laagdrempelig, net als hun werkwijze. Op de website www.jouwgeldonzezorg.nl wordt alles duidelijk uitgelegd en kun je veel meer informatie vinden.

Jouw Geld, Onze Zorg is bereikbaar via 06 16154025 en/of info@jouwgeldonzezorg.nl.

Uitgelicht

Digitale krant