(foto: Michel Penraat)
(foto: Michel Penraat) Foto: Michel Penraat

Blauw op De Hoendrik in Herveld?

Algemeen

HERVELD - Natuurlijk niet! Wie dacht er nou echt dat dit zou gaan gebeuren in Herveld-Andelst? Eerlijk gezegd was carnavalsvereniging De Deurdouwers in eerste instantie ook verbaasd toen de blauwe letters De Hoendrik trots werden gepresenteerd via de nieuwe facebookpagina 'Ons Dorpshuis De Hoendrik'.

Deurdouwers staan open voor vernieuwingen, maar houden natuurlijk ook van tradities. Daarom waren we verheugd de naam 'Ons Dorpshuis' weer terug te zien op facebook, maar die blauwe letters op de gevel zorgden ook voor vraagtekens. Dat ‘t Blauwe Striekske in het 'blauwe' buurdorp hier met een geslaagde ludieke actie op insprong is logisch. Er gebeurt in deze coronatijd niet zo veel, dus waar moet je anders over schrijven? Maar was dit misschien een vooropgezet Hervelds plan? Toch mooi dat deze ludieke Herveldse actie, resulteert in een grappig item in de Valburgse carnavalskrant ‘t Schôttelslèt. Want natuurlijk komen er geen blauwe letters op De Hoendrik. Ben je mal! Hervelders én Deurdouwers hebben een groen-wit hart, dus kan het niet anders dan dat deze mooie groene kleur – naast de groene Heinekenletters – de gevel van ons dorpshuis versieren.

Alles is – mede dankzij JP reclame - weer zoals het hoort. Al met al dus een geslaagde ludieke actie, met een ontzettend mooi groen-wit resultaat!

Uitgelicht

Digitale krant