Dieren van een lid. (foto: Cees Prins)
Dieren van een lid. (foto: Cees Prins) Foto: Cees Prins

Dieren helpen Dodeweroleden door lockdown

Algemeen

DODEWAARD - Vorige week heeft het bestuur van sportfokkersvereniging Dodewero de eerste online-bestuursvergadering gehad van 2021. Hier kwam onder andere naar voren dat de leden veel afleiding hebben aan het verzorgen van hun kippen, konijnen, cavia’s en sierduiven. Even in de schuur of bij de hokken hun zinnen verzetten is wat het bestuur regelmatig te horen krijgt in de telefoongesprekken of via whatsapp. Dat is momenteel het enige contact dat de leden hebben in deze coronatijd.

Er is ook meer vraag naar dieren in vergelijking met andere jaren. Mensen zoeken toch naar een vorm van afleiding/hobby in deze tijd bij huis. Het is dan ook niet vreemd dat er in januari al vier nieuwe leden zich hebben aangemeld via de site van Dodewero. Eén lid met hoenders, één lid met dwerghoenders, één jeugdlid met konijnen en cavia’s en één lid met oorspronkelijke duiven en kwartels.

Afgelopen oktober waren de leden natuurlijk teleurgesteld dat onze jaarlijkse clubtentoonstelling niet kon doorgaan, maar iedereen kijkt nu al vooruit naar komend tentoonstellingsseizoen. De eerste nestjes jonge konijnen en cavia’s zijn al geboren, de duiven worden al gekoppeld en de fokkers van kippen zijn al druk eieren aan het rapen voor de broedmachines.

Kijk maar eens op www.dodewero.nl wanneer er weer activiteiten plaats vinden.

Uitgelicht

Digitale krant