Ingezonden brief

Algemeen

Een fruitig idee!

Als gepensioneerde m’n Erik Scherder-ommetjes wandelend in de met fruitbomen bezaaide omgeving van Driel, trof het me het afgelopen oogstseizoen dat er zo enorm veel fruit verloren gaat. Het wordt niet geoogst of is van onvoldoende kwaliteit om naar de veiling gebracht te worden. Jammer, omdat een flink deel nog goed consumeerbaar is. Ik vroeg me af of daar niet iets op te verzinnen was, dus de voedselbank Nijmegen/Overbetuwe gebeld en, ja, er was zeker interesse om fruit geleverd te krijgen voor de voedselpakketten voor de ongeveer 750 wekelijks ondersteunde gezinnen.

De voedselbank bleek zelfs het fruit te kunnen ophalen en tijdelijk opslaan in koelcellen. Daarna ook maar eens gepeild of fruittelers met 'rest'-fruit en particulieren die hun fruitbomen niet oogsten mogelijk interesse zouden hebben in een initiatief ter ondersteuning van de voedselbank. De eersten die ik het vroeg reageerden positief.

Dus waag ik het er nu op aan u, lezers van Hét Gemeente Nieuws, de vraag voor te leggen: zijn er onder u fruittelers en particuliere fruitboombezitters in de buurt van Driel die interesse hebben het verloren gaande fruit bij de voedselbank te krijgen en zijn er onder u, overige lezers, mogelijk vrijwilligers die mij mee willen helpen om bij voldoende fruitaanbod een dergelijk initiatief ten behoeve van de voedselbank vorm te geven?

Zo ja, dan graag een mailtje naar postbart@telfort.nl. Bij voldoende aanbod van fruit en vrijwilligers gaan we proberen een en ander dit jaar te organiseren.

Reinoud Post

Uitgelicht

Digitale krant