Een enthousiaste deelneemster. (foto: Elly Kuijper)
Een enthousiaste deelneemster. (foto: Elly Kuijper) Foto: Elly Kuijper

Small Talk in Heteren

Algemeen

HETEREN - Dit jaar is alles anders dan anders. Door corona kan de jaarlijkse high-tea voor ouderen in Heteren niet doorgaan. Maar daar nemen de drie gezamenlijke kerken van Heteren geen genoegen mee: ze organiseerden op vrijdagmiddag 22 januari een Small talk, oftewel: een gesprekje bij de thee.

En dat werkte zo: mensen gaven zich op en werden om 15:00 uur gebeld voor een gezellig gesprek. Wie er belde was een verrassing. De 'bellers' en de 'babbelaars' kregen vrijdagochtend een pakje met lekkers aangereikt voor bij de thee. Die thee moesten ze wel zelf maken... Soms was het aanreiken van het lekkers al een babbeltje op zich. Na afloop stroomden de reacties binnen: een kleine selectie daaruit:

- Ik heb me bekend gemaakt en toen volgde het gesprek van zelf. Veel heen en weer gesproken en zij was erg belangstellend naar mij!

- Superleuk idee. Ze vond het heel leuk, heeft wel twintig minuten aan de telefoon gezeten en vond de koekjes heel lekker (wij ook!).

- Het was een super leuk en warm gesprek. Wat een indrukwekkende vrouw! Ik heb ongeveer vijftig minuten met haar gesproken. En deze mevrouw schreef een prachtig gedicht over dit initiatief: “Waar mensen samen gaan…”

Kortom, een heel verrassende middag in Heteren, voor organisatie, bellers én babbelaars. Maar over één ding is iedereen het eens: graag volgend jaar weer een gewone, ouderwetse high-tea in De Vloedschuur!

Uitgelicht

Digitale krant