Bibliotheek Gelderland Zuid start met Afhaalbieb
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bij de Afhaalbieb kun je een verrassingspakket met boeken afhalen. (foto: Bibliotheek Gelderland Zuid)</p>

Bij de Afhaalbieb kun je een verrassingspakket met boeken afhalen. (foto: Bibliotheek Gelderland Zuid)

(Foto: Bibliotheek Gelderland Zuid)

Bibliotheek Gelderland Zuid start met Afhaalbieb

OVERBETUWE - Alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tot en met dinsdag 19 januari vanwege de lockdown gesloten. Vanaf maandag 21 december is het bij elf vestigingen, waaronder Bibliotheek Elst, wel mogelijk om verrassingspakketten met boeken af te halen.

De Afhaalbieb is bedoeld voor bibliotheekleden van alle leeftijden die graag fysieke biebboeken willen lezen nu de bibliotheken gesloten zijn. Om even te ontspannen en om leesplezier bij kinderen te blijven stimuleren.

De verrassingspakketten zijn beschikbaar in elf vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid: De Mariënburg, Zwanenveld, Muntweg, Beuningen, Malden, Groesbeek, Beek-Ubbergen, Elst, Zetten, Bemmel en Huissen. Leden kunnen op de website van de bibliotheek (www.obgz.nl/afhaalbieb) een formulier invullen en kiezen voor een vestiging waar ze het pakket willen afhalen. Het is mogelijk om twee specifieke boektitels toe te voegen aan het pakket, indien deze beschikbaar zijn op de gekozen afhaallocatie. Indien er reserveringen klaar staan in een van de elf locaties van de Afhaalbieb, worden deze toegevoegd aan de pakketten. Mensen die niet naar de Afhaalbieb kunnen komen vanwege ziekte of een beperking, krijgen op afspraak de materialen thuisbezorgd.

Alle activiteiten van de bibliotheek zijn tot en met 19 januari geannuleerd. De bibliotheek hanteert tussen dinsdag 15 december en zondag 31 januari een boetevrij beleid. Leden hoeven voor materialen waarvan de uitleentermijn in deze periode verloopt, geen telaatgeld te betalen. Kijk voor actuele informatie over de coronamaatregelen van de bieb op www.obgz.nl/corona.

Meer berichten