Dierengeluiden: Feestelijk…
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Feestelijkheid op de Olmenhoeve! (foto: Desiree Groen)</p>

Feestelijkheid op de Olmenhoeve! (foto: Desiree Groen)

(Foto: Desiree Groen)

Dierengeluiden: Feestelijk…

HETEREN - Feestelijk zit in je hart. Het is een overtuiging, gevoel van intense tevredenheid. Niet over alles en iedereen, dat lukt bijna niet. Maar er zijn (feest-) dagen dat het opeens feestelijker is dan andere. Is het jullie wel eens opgevallen dat dit dus in jezelf zit?

Bij de dieren is het makkelijk, elke dag hetzelfde ritme in hetzelfde hok met hetzelfde eten. Links de kippen, rechts de konijnen en zelf als geitje middelpunt van de kinderboerderij. Je hoort er geen onvertogen blaat, kakel, kraai of tokje. Ook in de tuin is het een pretje. De planten en bloemen hebben hun eigen cyclus. Ze groeien en bloeien, verdorren en vergaan, om daarna weer op te fleuren en opnieuw te stralen in blad, kleur en kelk.

Waarom lukt het ons niet zo in het leven te staan, ons aan de omgeving aan te passen; Alles oké dan doen we ons ding, of een alarmerende omstandigheid dan passen we ons aan. Tijdelijk hopen we dan, maar gaan toch voor de volledige aanpassing totdat er groen licht is.

Zoveel mensen, Zoveel wensen. Tja, dat zegt zoiets als 'het is nooit goed'. De ene blij de ander boos, de ander opgelucht de ene verontrust, nooit 100% balans.

Dus lieve lezers vertrouw opnieuw op de natuur & dieren. Kijk hoe zij zich gedragen en aanpassen. Zoek ze juist nu extra op om die fijne 'vibe van accepteren zoals het is' tot je te nemen! Ik gun jullie dezelfde rust en tevredenheid, de feestelijkheid van warmte, lekker eten & drinken in eigen omgeving. Eventjes 'gewoon als anders' en niet als normaal. Welkom op de Uilenburgsestraat 1, natuur en dieren staan klaar.

Meer berichten