Forte Fit helpt belangstellenden de winter door…
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De deelnemers van Fotoclub Extra hebben les in De Wieken op woensdag 2 december, uiteraard op anderhalve meter afstand. (foto: Railgoed.nl)</p>

De deelnemers van Fotoclub Extra hebben les in De Wieken op woensdag 2 december, uiteraard op anderhalve meter afstand. (foto: Railgoed.nl)

(Foto: RAILGOED.NL)

Forte Fit helpt belangstellenden de winter door…

OVERBETUWE - Zoals u waarschijnlijk wel weet is Forte Fit een vrijwilligersorganisatie die zich met name richt op de 55-plussers in de gemeente Overbetuwe. Al vele jaren hebben zij een scala aan activiteiten, waarbij diversiteit centraal staat.

Ongeveer 330 inwoners vormen op dit moment tezamen de Forte Fit familie. Ieder kwartaal ontvangen zij het periodieke Nieuwsmagazine met nieuws over lopende en nieuwe activiteiten, kennismakingsartikelen over de vrijwilligers, docenten en cursisten en, last but not least, artikelen die (aangepast aan de tijd van het jaar) zorgen voor veel lees- en puzzel plezier.

U zult begrijpen dat de vrijwilligers en de activiteiten te leiden hebben onder de coronamaatregelen. Maar een aantal zijn, in aangepaste vorm, toch doorgegaan. Zo werd veelvuldig gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen. Er werd vergaderd via Zoom, er werden foto- en schrijf opdrachten verstrekt via Mail en er werden quizavonden georganiseerd via Internet. Op deze manier liet de organisatie zien de doelgroep centraal te stellen en niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Spreekt u dit aan? Meldt u zich dan aan voor het periodieke Nieuwsmagazine (jan.zwier@chello.nl). Kerst 2020 zal er anders uitzien voor ons allemaal. Geen bezoekjes aan kerstmarkten, geen kerstborrels, geen volle kerken, geen grote familie of vriendengroep rondom de eettafel. Maar misschien kunnen we er op intieme wijze toch bijzondere dagen van maken. Tel je zegeningen als persoon, als familielid, als buurtgenoot en als Forte Fit vriend.

We zullen in het nieuwe stapje voor stapje weer terug gaan naar de ‘normale wereld’. Alhoewel, helemaal normaal zal het nooit meer worden.

De vrijwilligers van Forte Fit wensen u fijne feestdagen en een goed en gezond begin van 2021. En kom ook eens bij een van onze activiteiten een kijkje nemen. Een eerste kennismaking is wellicht een eerste stap naar een nieuw en gezellig netwerk!

Meer berichten