Parochie H. Maria Magdalena LW+OB+NN

Algemeen

Tweede Advent

In de tweede week van de Advent vieren wij op dinsdag 8 december het feest van de Onbevlekte ontvangenis van Maria. Maria laat ons iets zien wat Advent is.

Maria – zij is er…. altijd.

Haar volledige beschikbaarheid voor de Heer wordt ook bevestigd als zij door de engel Gabriël wordt begroet met de woorden: ‘Verheug u, Begenadigde, de Heer is met u, gij zijt de gezegende onder de vrouwen’. Aan het einde van het evangelie van Johannes bevestigt Jezus Maria’s begenadigde leven als hij tot de leerling die onder het kruis staat zegt: ‘Ziedaar, uw moeder’.

Vol van genade zijn, is geen verdienste van Maria, maar een gave door God gegeven. Met dit feest vieren wij dat God een mens heeft voorbereid, begenadigd heeft, om de wereld te verlossen. En net als Maria zijn ook wij vanaf de moederschoot gekend en geliefd door God.

Zaterdag 5 december

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

St Willibrordus Herveld:19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

Zondag 6 december
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering en online Kinderwoorddienst, V. Bulthuis

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

H. Maria Geboorte Driel: 9.30 u: Eucharistieviering, F. Bomers
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 9.30 u: Woord- en Gebedsviering, Liturgische werkgroep

H. Maria Geboorte Lent: 11.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

De aanscherping van de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan betekent ook een verandering in onze parochie. Er mogen maximaal dertig kerkgangers tijdens een eredienst in onze kerken aanwezig zijn. Daarom zult u in de tijd dat deze richtlijn geldt zich voor de weekendviering vooraf moeten aanmelden via het reserveringssysteem dat u vindt op onze website www.rkparochiemariamagdalena.nl, of als dat niet mogelijk is, telefonisch via het lokale secretariaat van de kerk waar u de viering wilt bijwonen.

Uitgelicht

Digitale krant