Water op landgoed Olmenhoeve. (foto: Desiree Groen)
Water op landgoed Olmenhoeve. (foto: Desiree Groen) Foto: Desiree Groen

Dierengeluiden: Een Wandeling!

Algemeen

HETEREN - Wanneer we een dag binnen hebben gezeten is het heerlijk een wandeling te maken. Natuurlijk sporten is goed, maar dagelijks 30 minuten wandelen ook. In je eigen tempo of stap harder dan normaal zodat je hartslag versnelt.

Laten we eerlijk zijn in ons mooie dorp Heteren en de dorpen eromheen is het goed toeven. Een rondje langs de dijk, langs de put, rond de Peperbus. Je ziet op Facebook; Heteren Fotoalbum vele mooie foto’s.

Ik mag zelf ook erg graag een rondje rollen. Man en hond 'laten mij dan even uit'. Zij zijn gauw tevreden, straatje door bochtje om en hoppa terug naar ons plekkie. Maar nee hoor, vrouwmens moet weer meer, meer frisse lucht, meer accuverbruik rolstoel èn telefoon. Want wat is er nu leuker dan even die zon vastleggen of die zwemmende eenden vereeuwigen voor ze weer massaal weg gaan. Hoe heerlijk is het door de lens te zoeken naar dat ene tafereeltje. Soms is het Kiki op de kinderboerderij, soms is het die pompoen in de Vlindertuin hoe bijzonder dat deze uit een zaadje van de Pompoen van Pieter kwam.

We verheugen ons op de zomer, de planten en bloemen in de bloei en de vlinders en bijen dik tevreden. We hopen op fotografiestudenten die kieken, schildercursisten die naschilderen, op kindertjes die komen zoeken en op mensen die op het bankje zitten bij te praten. Gewoon in een hele fijne tuin voor allemaal om te genieten bij het vertoeven.

En tot die tijd wandelen we en zien iets dat we zaterdag aandacht moeten geven wanneer we in de Vlindertuin verder gaan. Wandel ook eens langs, u bent welkom! Info: vlindertuin.heteren@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant