De leden van de werkgroep Vrij-Fridus. (eigen foto)
De leden van de werkgroep Vrij-Fridus. (eigen foto) Foto: eigen foto

Geld opgehaald voor livestream van vieringen vanuit katholieke kerk

Algemeen

ELST - De actie van de werkgroep Vrij-Fridus in Elst kan na maanden van inspanningen beslist geslaagd worden genoemd. Er is voldoende geld opgehaald om permanente professionele uitzendapparatuur te kunnen aanschaffen voor de livestream van eucharistievieringen van de parochie H. Maria Magdalena (Lingewaard en Overbetuwe) vanuit de katholieke kerk in Elst.

De actie was bekend onder de naam M en M Verbonden en zou tot 1 december lopen. Nu al kan geconstateerd worden dat het streefbedrag is gehaald! In deze maand worden drie camera’s in de kerk geïnstalleerd met de benodigde randapparatuur zoals een computer, computerscherm, controller, kabels en meer. Om het geld bijeen te krijgen zijn meerdere acties uitgevoerd. Het geld is bijeengebracht door parochianen, betrokkenen en sponsoren. De werkgroep Vrij-Fridus van de geloofsgemeenschap St. Werenfridus in Elst is iedereen dankbaar die op welke wijze dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het welslagen van deze actie.

Een van de activiteiten was deelname aan de actie Overbetuwe Doet. Door die bijdrage is het mogelijk om ook een draadloze camera te kopen voor het vastleggen van activiteiten buiten de kerk met name vanuit ontmoetingscentrum De Hoeksteen.

De werkgroep gaat ervan uit dat met kerstmis de eerste uitzendingen met de professionele apparatuur mogelijk zijn. Dat is belangrijk nu de vieringen vanwege de coronamaatregelen uitsluitend via de livestream te volgen zijn.

Uitgelicht

Digitale krant