WatBeters Heteren, Driel en Randwijk doneert aan dorpsinitiatieven via Overbetuwe Doet
Logo gemeentenieuwsonline.nl

WatBeters Heteren, Driel en Randwijk doneert aan dorpsinitiatieven via Overbetuwe Doet

OVERBETUWE - Energiecoöperatie WatBeters Heteren, Driel & Randwijk doneert een deel van de opbrengst van de zonnedaken aan lokale, duurzame dorpsinitiatieven uit Heteren, Driel en Randwijk én doet dat via Overbetuwe Doet. Hierdoor kunnen méér ideeën (sneller) gerealiseerd worden.

"Dit is precies waarom ik lid ben geworden van WatBeters Heteren, Driel & Randwijk", vertelde Geraldine Bosveld uit Heteren. Zij is lid van de energiecoöperatie. Ook heeft ze met haar groep op Overbetuwe Doet een initiatief aangemeld om rond de Sinterklaasintocht in Heteren duurzame vlaggen aan te schaffen. Dit initiatief heeft een donatie ontvangen van WatBeters. Ook de dorpskernen Driel en Randwijk zijn door de energiecoöperatie niet vergeten. Het initiatief van een duurzaam groen demonstratie dak in Driel heeft een geldbedrag ontvangen. Tenslotte is in Randwijk een bedrag gestort op de rekening van de initiatiefnemers Bevrijdingsdag 2020+1.

Esther Jansen, van Overbetuwe Doet: “We hoopten wel dat ook anderen via Overbetuwe Doet inwonersinitiatieven zouden gaan ondersteunen. Samen kunnen we immers nóg meer mogelijk maken. We hadden alleen niet verwacht dat dat nú al zou leiden tot zo’n zichtbare samenwerking en zijn daarom blij verrast door het telefoontje van WatBeters.” "Mooi dat dit door ons in de gemeente Overbetuwe is gelukt. Overbetuwe Doet sluit perfect aan bij onze doelstelling om de opbrengst van de zonnepanelen in de dorpen te investeren", aldus Johan Dekkers, voorzitter WatBeters Heteren, Driel & Randwijk.

Meer berichten