Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Een jonge bezoeker met biebrobot Bibi. (foto: Melvin van Esbroek)</p>

Een jonge bezoeker met biebrobot Bibi. (foto: Melvin van Esbroek)

(Foto: Melvin van Esbroek)

Bibliotheek Gelderland Zuid toekomstbestendig

OVERBETUWE - De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

De Bibliotheek Gelderland Zuid scoorde op veel onderwerpen positief, zoals professionaliteit, educatieve dienstverlening en producten en diensten. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft de Zuid-Gelderse bibliotheekorganisatie de bevestiging gekregen dat aan alle kwaliteitsnormen op het gebied van organisatie, functies en diensten wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is blij met de uitslag. Directeur Bert Hogemans: “Het resultaat van de certificering bewijst dat we als bibliotheekorganisatie een belangrijke rol hebben in de maatschappij. We zoeken steeds naar nieuwe manieren om ondersteuning en inspiratie te bieden aan mensen die hier de meeste baat bij hebben. Ik ben er trots op dat dit gezien en gewaardeerd wordt door de auditcommissie.” Volgens de auditor van CBCT: “OBGZ heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een creatieve en efficiënte organisatie. Dit doet de bibliotheekorganisatie door vooral in te zetten op kwetsbaren en jeugd, de ontmoetingsfunctie in stad, dorp en wijk centraal te stellen en in balans te brengen met een rijk cultureel klimaat. Dit alles getuigt van inzet, overzicht en ondernemerschap.”

Meer berichten