Logo gemeentenieuwsonline.nl
Alle bibliotheken zijn tot en met woensdag 18 november gesloten.
Alle bibliotheken zijn tot en met woensdag 18 november gesloten. (Foto: Marcel Krijgsman)

Bibliotheken tijdje gesloten

OVERBETUWE - Alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn zeker tot en met woensdag 18 november gesloten. Dit is het gevolg van de strengere coronamaatregelen die de Nederlandse overheid op dinsdag 3 november aankondigde.

Alle 26 vestigingen in de zes gemeenten in het werkgebied van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn tenminste twee weken dicht. Het gaat om de bibliotheken in Nijmegen, Heumen, Berg en Dal, Beuningen, Overbetuwe en Lingewaard. De Bibliotheken op school gaan níet dicht, omdat de basisscholen open blijven. Leerlingen van scholen met een Bibliotheek op school kunnen dus nog steeds boeken lenen.

Activiteiten geannuleerd

Alle activiteiten van de bibliotheek zijn geannuleerd. Wel zullen enkele activiteiten online plaatsvinden. Welke dat zijn, wordt later bekend gemaakt via de website van de bibliotheek (www.obgz.nl/agenda).

Boetevrij

De bibliotheek hanteert nog t/m donderdag 26 november een boetevrij beleid. Geleende materialen worden automatisch verlengd tot en met 26 november. Bibliotheekleden hoeven voor materialen waarvan de uitleentermijn in deze periode verloopt, geen telaatgeld te betalen.

Tips voor thuis

Online is de bibliotheek altijd open. Leden kunnen gratis gebruikmaken van de online diensten, zoals het lenen van e-books en luisterboeken. Op de ‘Tips voor thuis’ pagina (www.obgz.nl/tipsvoorthuis) staan onder meer leestips, taalspelletjes, online lesmateriaal en tips om digitaal en taalvaardiger te worden.

Kijk voor de meest actuele informatie over de coronamaatregelen van de bibliotheek op www.obgz.nl/corona.

Meer berichten