Logo gemeentenieuwsonline.nl
Toneelvoorstelling Mama Marlene
Toneelvoorstelling Mama Marlene (Foto: Bart Gietens)

Toneelvoorstelling Mama Marlene in Theater De KiK

ELST - Welke moeder mythes zijn nog de moeite waard om in stand te houden? Op zaterdag 7 november om 21:00 uur, wordt de feministische voorstelling 'Mama Marlene' gespeeld in Theater De KiK.

Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven: Marlene Dietrich: Ubervrouw, femme fatale, oermoeder, wereldverbeteraar én feministisch boegbeeld. Was ze alleskunner of gewoon erg goed in het creëren van haar eigen mythe?

Eva Marie de Waal en Sophie van Winden belichten Marlène van alle kanten aan de hand van scènes met haar dochter Maria Riva. In de kleedkamer kapen zij het begrip locker room talk.

Geen mannen-onder-elkaar-praat, maar twee vrouwen die zich in scherpe dialogen buigen over moeder- en dochterschap en de vraag hoe je de keuzes die je maakt met elkaar verenigt. Kan je de wereld reddenmet een baby op je arm? Welke mythes zijn nog de moeite waard om in stand te houden?

Mama Marlene is na Holy F (2016) de tweede voorstelling in een drieluik over de positie van de vrouw van Eva Marie de Waal en Sophie van Winden. Als Waal en Wind maken ze feministisch en geëngageerd theater met veel humor en een uitgesproken beeldtaal.

Kaartjes zijn te reserveren via de website van Theater De KiK. Het is ook mogelijk deze toneelvoorstelling mee te kijken vanuit uw huiskamer, hiervoor koopt men een V-ticket. Op deze manier heeft men toegang tot de livestream via internet.

Meer berichten