Logo gemeentenieuwsonline.nl
De kinderboerderij en Vlindertuin.
De kinderboerderij en Vlindertuin. (Foto: Desiree Groen)

Dierengeluiden Plannetjes!

HETEREN - Heerlijk, om op sommige dagen binnen te zitten en de wind en regen tegen het raam te horen... Liefst een vrije dag wanneer je er niet uit hoeft en kunt rusten na werken en het leven van dag tot dag. Gedurende die dagen ook de piepjes van mijn mailbox horend, omdat zoveel lieve mensen hun Overbetuwe Doet cheque doneren. Top!

Op de kinderboerderij zoekt men (ook) naar vrijwilligers. En net als in de tuin gaat het daarbij om mensen die “een beetje” tijd over hebben, om bij te dragen aan een plekje Heteren waar jong en oud terecht kan voor een momentje rust of vertier. Tijd om bij te dragen aan fijne plekken voor de natuur, de vogels, de vlinders, de insecten, de planten, de bloemen, de geiten, de kippen, de duiven, de cavia’s, de konijnen en nog veel meer… Een extra achtertuin voor iedereen!

De vrijwilligers die er nu met hart en ziel aan bijdragen, hebben daar vaak oprecht behoefte aan. Even een dagdeel hun zinnen verzetten in de buitenlucht. Heel gezond ook; het is bewezen stressverminderend om je aandacht naar de natuur te verleggen. En zuurstof & daglicht doen dan de rest.

Natuurlijk zal herfst en winter daar regelmatig een stokje, blaadje, drupje, plens of vlokje voor steken. Maar op de dagen dat het lekker is buiten geeft het een goed gevoel. De Vrienden van de Vlindertuin zetten de grote lijnen uit en maken de plannetjes. Maar al uw inbreng qua ideeën en man/kind/vrouwkracht zijn welkom!!

Kom eens kijken op Uilenburgsestraat 1, bij de boerderij. In de voormalig paardenbak ligt de Vlindertuin! Hulp en inbreng is welkom: vlindertuin.heteren@gmail.com.

Meer berichten