Logo gemeentenieuwsonline.nl
Francine van der Heijden en Dirk Luijmes
Francine van der Heijden en Dirk Luijmes (Foto: Claudia Otten)

Een muzikale Elfstedentocht: halte Grote Kerk Elst

ELST - Op vrijdag 6 november zet de Orgelstichting Elst om 17.00 en 20.00 uur de deuren van de Grote Kerk open voor een nieuwe editie van 'Een muzikale elfstedentocht', die dit seizoen door ons land toert. Dit project van Stichting Longen & Tongen wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Nu verre reizen zijn afgeraden, blijven sopraan Francine van der Heijden en toetsenist Dirk Luijmes in deze productie dichtbij huis. Ze doen elf verschillende locaties in Nederland aan, waar ze muziek laten horen uit de provincie waarin ze zich op dat moment bevinden. Luijmes neemt het ‘oer-Hollandse’ harmonium mee, maar laat ook een deel van Neerlands orgelpracht horen. Tijdens hun muzikale Elfstedentocht doorkruisen ze tegelijkertijd de vaderlandse muziekgeschiedenis en leggen ze onbekende schatten van eigen bodem bloot. In elf verschillende concerten klinken werken van vroegbarokke kapelmeesters, dansante stukken van hofcomponisten, vergeten klassieke pareltjes, romantische karakterstukken en versere Hollandse noten.

Op het programma in Elst staan afwisselende werken op het programma van verrassende Gelderse componisten als Gisbert Steenwick en Herman Strategier (uit Arnhem), Joost Kleppe en Ben Kahman (uit Nijmegen) en Johannes Gijsbertus Bastiaans en Bert Matter (uit Zutphen). Bovendien staat een verrassing van een componist uit Elst op het programma. Let op: vanwege corona wordt het concert twee keer uitgevoerd: om 17.00 uur en om 20.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt; reserveren is verplicht en kan via: www.pg-elst.nl.

Meer berichten