Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Plezier van kinderen met schommelen</p>

Plezier van kinderen met schommelen

(Foto: )

Successtory van OverBetuwe Doet?

ELST - Twee enthousiaste dames zijn via Overbetuwe Doet een actie gestart om de speeltuin in Elst-Centrum op te knappen. Het speeltuintje aan de Kruising Vlasstee/ Zulpichhof/ Vergert ligt op een loop- en fietsroute van veel mensen richting de scholen en winkels in de Dorpsstraat.

Het is de afgelopen jaren in verval geraakt. Er zijn speeltoestellen verwijderd maar geen andere voor teruggeplaatst. Via Overbetuwe Doet hebben inwoners zelf de mogelijkheid om initiatieven aan te dragen. Zo wordt er nu gespaard voor een nestschommel. Dit is een laagdrempelig toestel geschikt voor alle leeftijden en ook voor kinderen met een handicap.

De acties wordt gesteund door de buurt, inmiddels zijn er ruim 260 cheques voor deze speeltuin opgehaald. Toch zijn ze er nog niet, om de schommel te kunnen realiseren zijn nog meer cheques of donaties nodig.

"Hoe leuk zou het zijn als u op weg naar het centrum of tijdens het shoppen met uw kinderen of kleinkinderen een tussenstop kunt maken in deze speeltuin geschikt voor alle leeftijden. Laat uw ongebruikte cheque dus niet liggen. U kunt hem mailen naar speeltuin.overbetuwe@gmail.com. U kunt de cheque ook inleveren bij Zulpichhof 10 in Elst."

Meer berichten