Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Hallo Bandoeng! (foto: LouLou Rhemrev)</p>

Hallo Bandoeng! (foto: LouLou Rhemrev)

(Foto: LouLou Rhemrev)

Toneelvoorstelling Hallo Bandoeng! in Theater De KiK

ELST - Op zaterdag 31 oktober wordt de theatervoorstelling 'Hallo Bandoeng!' gespeeld in Theater De KiK in Elst. De voorstelling wordt om 19.00 en 21.00 uur gespeeld. Meer informatie: www.theaterdekik.nl.

Een indringende en ontroerende voorstelling over een Indische erfenis. In een vergeten ruimte tracht een telefoniste al veertig jaar lang oude verdwaalde berichten uit de ether op te vangen. Berichten die Nederland nooit hebben bereikt.

Om familiegeheimen uit het voormalig Nederlands-Indië te ontrafelen en de pijnlijke 'radiostilte' te doorbreken. De enige persoon die haar antwoorden kan geven, is haar vader. Maar hij zwijgt.

Radio Kootwijk vormde sinds 1929 de basis voor gesprekken met geliefden aan de andere kant van de wereld. Mensen die dachten hun dierbaren nooit meer te kunnen spreken, hadden plots rechtstreeks contact met Nederlands-Indië. Twee werelden, zo verschillend, werden in enkele minuten met elkaar verbonden. Verhalen die 12.000 km moesten overbruggen. Maar wat als het contact door een oorlog wordt verstoord? Radiostilte.

Actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev graaft met deze theatervoorstelling in haar familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die haar leven beheersen. In hoeverre bepaalt haar Indische achtergrond haar identiteit? En, zit familiegeschiedenis in je genen?

Reacties:
"Zó herkenbaar voor mij als Indisch meisje.” “Wat krijg je mee van je voorvaderen? Hoe vormt dat je identiteit? Knap gemaakt, fijn gevoelig gespeeld en op originele wijze -zonder vals sentiment en met geestige kwinkslagen- verwoord.”

Meer berichten