Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Fred Eggink en Hans Franken samen in gesprek op de bank Ken je mij? (foto: Jolanda Janssen/Forte Welzijn)</p>

Fred Eggink en Hans Franken samen in gesprek op de bank Ken je mij? (foto: Jolanda Janssen/Forte Welzijn)

(Foto: Jolanda Janssen Forte Welzijn)

Een bankje om toch dichtbij te zijn...

ZETTEN - Tijdens de week van Een tegen eenzaamheid ging Forte Welzijn vanuit het Overbetuwse bankjescollectief met drie themabankjes op pad om met mensen in gesprek te gaan.

ZETTEN - Tijdens de week van Een tegen eenzaamheid ging Forte Welzijn vanuit het Overbetuwse bankjescollectief met drie themabankjes op pad om met mensen in gesprek te gaan.

Het eerste bankje werd neergezet bij ontmoetingscentrum De Loohof in Zetten, tijdens de koffieochtend. Daar werden we verwelkomd door Jack op den Brouw, voorzitter van het ontmoetingscentrum. Hij onderstreepte nog eens het belang van samen zijn.


De opening nam oud-journalist en schrijver Fred Eggink voor zijn rekening met een indrukwekkend gedicht over de bank. Hij sprak over de eenzaamheid en het schrijnende gevoel dat eenzaamheid in zich draagt. De andere twee banken, getiteld ‘Uniek’ en ‘Hoe gaat het met U’, werden geplaatst in jongerencentrum Uniqz in Zetten en de Wieken in Elst.

Forte Welzijn zet zich in voor het oprecht aandacht geven aan mensen, door er simpelweg te zijn. Vooral in coronatijd voelen mensen zich vaker alleen. De themabanken voldeden aan de 1.5 meter afstand, maar brachten mensen dichter bij elkaar. Dan zijn de gesprekken niet ineens gevuld met smalltalk, over de was of het weer, maar ze kennen net wat meer diepgang.

De aankomende periode gaan we met nog meer bankjes op pad. Wilt u meer weten over de Overbetuwse bankjestour neem dan contact op met Jolanda Janssen (Forte Welzijn) via 06 49881091 of mailen naar jolanda.janssen@fortewelzijn.nl.

.

Meer berichten