Lize is een beetje verdrietig, omdat ze te horen heeft gekregen dat het Winterfestijn dit jaar niet doorgaat. (foto: FotoAn)
Lize is een beetje verdrietig, omdat ze te horen heeft gekregen dat het Winterfestijn dit jaar niet doorgaat. (foto: FotoAn) Foto: FotoAn

Géén Winterfestijn Overbetuwe

Algemeen

ELST – Na lang wikken en wegen en in goed overleg heeft het bestuur van Winterfestijn Overbetuwe besloten het schaatsfestijn voor dit jaar af te blazen. Met de bepalingen die op dit moment gelden voor evenementen ziet het bestuur te weinig perspectief om het Winterfestijn te laten doorgaan.

“De afgelopen weken hebben we veel overleg gehad binnen het bestuur over het wel of niet door laten gaan van het Winterfestijn”, legt voorzitter Edwin Korthouwer uit. “We hadden een degelijk plan gemaakt om het festijn door te laten gaan, waarbij we besloten hadden geen horeca te bieden en ons volledig te richten op de jeugd tot achttien jaar. Ook de hoofdsponsoren, verenigingen en vrijwilligers hadden toegezegd weer mee te willen doen met de veertiende editie. Helaas hebben de laatste aangescherpte maatregelen de haalbaarheid van de plannen achterhaald. Om aan alle onzekerheid een einde te maken en de toekomst van het Winterfestijn veilig te stellen is besloten de voorbereidingen te staken. Wij snappen dat deze beslissing heel teleurstellend is, vooral voor de kinderen. Zeker omdat elders in het land nog wel ijsfestijnen worden georganiseerd.”

Het bestuur laat weten er volgend jaar weer een spetterend Winterfestijn van te willen maken.

Uitgelicht

Digitale krant