Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jeugdgroep skeeleraars b.o.d. de Sprinters. (foto: José Vens)
Jeugdgroep skeeleraars b.o.d. de Sprinters. (foto: José Vens) (Foto: José Vens)

Diplomarijden jeugdskeeleraars b.o.d. de Sprinters

BEMMEL - Het diplomarijden voor de jeugd bij de skeelervereniging b.od. de Sprinters was weer een enorme happening. Aan het einde van ieder seizoen kunnen de jeugdige skeeleraars laten zien wat ze geleerd hebben. Op de baan deden de skeeleraars hun oefeningen en langs de baan op gepaste afstand stonden de ouders, die niets wilden missen van de vorderingen van hun kinderen.

De jeugdtrainers hadden een gevarieerd parcours uitgezet. Om 19.15 uur begon het diplomarijden: -50 meter slalomrijden + 50 meter sprint: Zo snel mogelijk tussen de pilonnen doorrijden zonder ze omver te rijden, afremmen, snel keren en terugsprinten. Als afsluiting volgde het onderdeel 'De Elfstedentocht'. Op de 400 meter baan moesten de kinderen in twintig minuten zoveel mogelijk rondjes afleggen. Na afloop stond er limonade klaar. Dat hadden ze wel verdiend na zoveel inspanning.

Door de corona-maatregelen konden de diploma’s pas een week later uitgereikt worden door de jeugdtrainers Paul en Willem. Gelukkig, iedereen geslaagd. En zo ging iedereen met een diploma naar huis.

Meer berichten